OM MIG

010

Jag heter Alexandra Howard Karlsson och bor med min familj i Lindesberg, 4 mil norr om Örebro. Där har vi ett sött litet hus precis vid skogsbrynet.

Hundar är en stor del av mitt liv och jag har haft många olika typer av hundar och raser genom åren. Det har nästan alltid funnits en liten flock i hemmet och de är en självklar del av familjen.

Jag utbildades till hundinstruktör 1994 och till hundpsykolog 1995 av Anders Hallgren.

 Jag utbildades till hundmassör vid Axelssons Animal School och blev färdig, diplomerad hundmassör i juni 2015. Massagen gör ofta underverk med hundar. Den kan användas i förebyggande såväl som sjukdomsbehandlande åtgärder. Den är ett mycket bra komplement till arbetet som hundpsykolog eftersom problembeteenden ofta kan ha sin orsak i rörelseapparaten eller stress. Genom massage kan man identifiera problemet lättare och åtgärda dessa för att sedan jobba med det inlärda felbeteendet. Det är också en mysig stund i vardagen som berikar hundens liv.

Dessutom har jag jobbat med laserbehandling sedan 2016 och våren 2018 klarade jag cerifierings provet till certifierad laser terapeut. Jag behandlar både djur och människor med medicinsk laser.

Jag har fått väldigt positiva resultat med laserbehandling på både djur och människor.

Tidigare har jag jobbat på kennel och i hundbutik. Efter utbildningen till instruktör och hundpsykolog höll jag i egna kurser och tog mig an problemhundar i Stockholm några år. Under de år som jag och maken Kenneth bildade familj lade jag kursverksamheten åt sidan för ett tag men hundarna har alltid varit med.

 

En hel del hundutställning blir det också.

Just nu har jag 3 underbara franska bulldoggar och en underbar storpudel, vi har en liten familjekennel. Den uppfödning vi bedriver av rasen fransk bulldogg har som mål att ta fram friska, sunda och trevliga hundar. Sådana som blir fina familjehundar och den clown som de ska vara. Vi följer såklart SKK´s och FBK´s rekommendationer i vår avel

Dessutom håller jag kurser då och då i hundmassage mm.

Följ oss gärna på vår blogg:

http://howsweetbulldogg.blogspot.se

Bildspel